Om mig
Eva-Eriksson-Klang-Hemligheter-mellan-dig-och-mig-nätgrooming

Foto Viveka Österman 

Två böcker har jag velat skriva eller medverka i. Den ena är dokumentärboken om min far som oskyldigt anklagades för spioneri 1976, den s.k.  Morjärvmannen, ett familjeprojekt. Boken kom 2011 (se www.morjarvmannen.se). Den andra är ungdomsboken om mobbning, som kom 2014.

 

Men jag har insett hur roligt det är att skapa med ord, och skriver nu varje dag. September 2018 kom den humoristiska feelgood-romanen "Ny trånad läker snart ett brustet hjärta" ut på förlaget Whip Media.  Boken som jag har skrivit tillsammans med min bror Mats är fräck, men vi har i alla fall använt ett vårdat språk.


Juli 2021 gav jag ut ungdomsromanen "Hemligheter mellan dig och mig" på eget förlag "Blickfånget". 

 

Nu, 2022 skriver jag på en ny feelgoodroman. Och sedan februari är jag med i författarförbundet. 

Skrivandet började mer som ett tvång, då familjen hade lovat vår far vid hans bortgång 1990, att en dag ska boken om hans liv komma ut.  Det var bara att sätta sig ner och fortsätta jobba på det manus far hade påbörjat 1977 samt att börja uppvakta Säpo för att få ut det hemligstämplade materialet, som visade sig vara på 2000 sidor. Projektet tog många år och med tiden gick allt över i skrivarglädje. En skrivarglädje som för mig har resulterat i ett eget företag inom litterärt skapande, efter ett arbetsliv som byggnadsingenjör och senare ekonom.

 

Under de senaste åren har jag läst flera kortare skrivkurser samt Skapande svenska 30 p distans vid Umeå universitet,  Barn- och ungdomslitteratur 7,5 p vid Umeå Universitet, en kurs om barnböcker på Stockholms universitet samt distanskurser vid Skeppsholmens folkhögskola och Långholmens författarskola.


Februari 2022 blev jag medlem i Författarförbundet.