Om mig

Välkommen till min författarsida

Eva Eriksson Klang

Eva Eriksson Klang, Ny trånad läker snart ett brustet hjärta, Whip Media, Kalle är mobbad, Morjärvmannen och Säpo

Två böcker har jag velat skriva eller medverka i. Den ena är dokumentärboken om min far som oskyldigt anklagades för spioneri 1976, den s.k.  Morjärvmannen, ett familjeprojekt (www.morjarvmannen.se).

Den andra är ungdomsboken om mobbning som presenteras på  www.kallearmobbad.se.

 

 

Men jag har insett hur roligt det är att skapa med ord, och skriver nu varje dag. September 2018 kom den humoristiska feelgood-romanen "Ny trånad läker snart ett brustet hjärta" ut på förlaget Whip Media.  Boken som jag har skrivit tillsammans med min bror Mats är fräck, men vi har  alla fall använt ett vårdat språk.

 

 

Foto Eva Sintring

Skrivandet började mer som ett tvång, då familjen hade lovat vår far vid hans bortgång 1990, att en dag ska boken om hans liv komma ut.  Det var bara att sätta sig ner och fortsätta jobba på det manus vår far hade påbörjat samt att börja uppvakta Säpo för att få ut det hemligstämplade materialet, som visade sig vara på 2000 sidor. Projektet tog många år och med tiden gick allt över i skrivarglädje. En skrivarglädje som för mig har resulterat i ett eget företag inom litterärt skapande, efter ett arbetsliv som byggnadsingenjör och senare ekonom, efter att ha läst in en filkand i företagsekonomi.

 

Under de senaste åren har jag läst flera kortare skrivkurser samt Skapande svenska 30 p distans vid Umeå universitet,  Barn- och ungdomslitteratur 7,5 p vid Umeå Universitet, en kurs om barnböcker på Stockholms universitet samt distanskurser vid Skeppsholmens folkhögskola och Långholmens författarskola.